لیست اختراعات امیر چرخی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1388/06/25
خلاصه اختراع:

در كار حاضر روش ساخت كاتاليست هيدروژناسيون به روش رسوب دهي - ته نشيني از خاك كيزلقور به عنوان پايه سيليسي، اوره به عنوان عامل رسوب دهنده و نيترات نيكل آبدار به عنوان نمك نيكل بيان گرديده است. به دليل خواص فيزيكو-شيميايي متفاوت پايه كيزلقور استفاده شده كه سطح ويژه پايين تر و درصد سيليس بالاتري نسبت به پايه هاي استفاده شده در مراجع دارد، لازم است شرايط بهينه ساخت كاتاليست نيكل با استفاده از اين پايه مجددا بررسي شود شرايط مناسب كلسيناسيون و احيا از مقالات (8و9) ستخراج شده است و شرايط بهينه مرحله رسوب دهي - ته نشيني شامل زمان و دما در مرحله رسوبدهي، زمان و دما در مرحله ته نشيني، غلظت عامل رسوب دهنده و درصد نيكل بارگذاري شده در كار حاضر به دست آمده است. جهت بهينه كردن شرايط ساخت به منظور افزايش فعاليت كاتاليست مذكور آزمايشهاي متعددي در شرايط مختلف انجام شده است. طراحي آزمايشهاي فوق توسط روش تاگوچي كه همان طراحي آزمايشها به روش فاكتوريل جزئي با درجه بالا مي باشد صورت گرفته است. همچنين در اين تحقيق جهت افزايش فعاليت و گزينش پذيري كاتاليست نيكل - كيزلقور بهينه، چگونگي تأثير افزودن بهبوددهنده هاي Al و Mg و Zn در درصدهاي مختلف 1 تا 10٪ مولي بهبوددهنده به فلز نيكل بررسي شده است. در نهايت از يك مجموعه راكتوري جهت اندازه گيري گزينش پذيري كاتاليست در راستاي تقدم هيدروژناسيون اسيدهاي چرب، استفاده شده است و شراط بهينه هيدروژناسيون مشخص گرديده است. همچنين به منظور شناخت خصوصبات فيزيكي، و شيميايي كاتاليستهاي ساخته شده جهت پيش بيني نحوه عملكرد آنها درون راكتور، ارزيابي كاتاليستهاي ساخته شده توسط آزمايشات XRD و BET و XRF انجام شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1390/02/13
تاریخ ثبت: 1390/08/12
خلاصه اختراع:

‏ ‏با توجه به سميت و اثرات واديولوژيكي كاربرد گسترده اورانيم در مراحل مختلف چرخه سوخت هسته اي، جداساژي و پيش تغليظ اورانيم از اهميت زيادي برخوردار است. جداسازي يون اورانيل تاكنون به روشهاي مختلفي صورت گرفته است. كار حاضر به بررسي سنتر قالب يوني اورانيل جهت جداسازي و شناسايي يون از اورانيل مي پردازد. با توجه به شكل بي همتاي يون اورانيل در مقايسه با ديگر يوزهاي فلزي به كارگيري فرآيند قالب زني يوني در مورد آن مي تواند به گزينشگري بالاتري بيانجامد. تاكنون گزارشهايي مبني بر استفاده از مونومرهاي عاملي تجاري به ثبت رسيده اند. در حاليكه گزارش هاي معدودي شامل استفاده از مونومرهاي سنت ي دچيده تر در تهيه اين مواد هستند. در كار پيشرر رو جاذب جديد قالب يوني اورانيل با استفاده از بر هم كنش مناسب مونومر عاملي هيدروكسي پروپنتيل- آنتراكينتون اكينون ( HAQ ‏) با يون اورانيل، سنتز شده و ويژگي هاي آن مورد بررسي قرار گرفته است. چگونگي بر هم كنش يوز اورانيل با ليگاند وينيل دار HAQ ‏ با استغاده از روش اسپكترومتري بررسي شده است. مشخصه هاي ساختاري پليمر با روشررهاي IR ‏و SEM ‏ مطالعه شده و در نهايت چگونگي بازجذب اورانيل ، روي پليمد در سراسر مختلف مورد ارزيابي قرار گوفته است.

تاریخ اظهارنامه: 1400/03/22
تاریخ ثبت: 1402/01/27
خلاصه اختراع:

رفع آلودگي تجهيزات آلوده به مواد پرتوزا اغلب چالش بزرگي براي صنعت هسته‌اي بوده است. تلاش‌هاي فراواني جهت به حداقل رساندن آلودگي‌ها در بسياري از تجهيزات داراي سطوح پيچيده داخلي صورت گرفته است. دليل اول اهميت حذف آلودگي از اجزا يا سيستم‌ها، كاهش ميزان دوز در تأسيسات است. پس‌ازآن دسترسي به تأسيسات مي‌تواند ساده‌تر شود به‌طوري‌كه امكان استفاده از تكنيك‌هاي دستي به جاي استفاده از سيستم‌هاي روباتيك با هزينه بيشتر را امكان‌پذير مي‌كند. دليل دوم به حداقل رساندن پتانسيل انتشار آلودگي در حين فعاليت‌هاي مختلف، به‌ويژه هنگامي‌كه سيستم‌ها حاوي ذرات بسيار آلوده پرتوزا مي‌باشند، است. دليل سوم اين است كه اين امكان فراهم شود تا آلودگي اجزا يا سازه‌ها به سطوح پايين‌تري كاهش يابند تا در مقياس پايين‌تر و به تبع آن مقرون‌به‌صرفه تر، دسته‌بندي گردند و دفع پسماند و يا رهاسازي بدون قيد و شرط براي بازيافت يا استفاده مجدد در صنايع متعارف بدون نگراني‌هاي قانوني انجام پذيرد. به‌طور كلي هدف اصلي رفع آلودگي، كاهش پرتوزايي به‌منظور استفاده از اجزاي سيستم بدون محدوديت‌هاي پرتويي، مي‌باشد. رفع آلودگي و شستشو باكيفيت بالا مخصوصاً براي قطعات با پيچيدگي‌هاي زياد، زوايا و خلل و فرج فراوان و نقاط غيرقابل‌دسترس كه با روش‌هاي رفع آلودگي معمول قابل انجام نيست و يا بسيار دشوار است، با استفاده از حمام اولتراسونيك امكان‌پذير است. تمام تجهيزات رفع آلودگي به روش اولتراسونيك در اصل از ژنراتور اولتراسونيك و مبدل‌هاي اولتراسوند تشكيل‌شده است. مولد اولتراسونيك انرژي الكتريكي را در فركانس موردنياز تأمين مي‌كند، درحالي‌كه مبدل اولتراسونيك انرژي الكتريكي را به ارتعاشات مكانيكي تبديل مي‌كند. به‌عبارت‌ديگر در رفع آلودگي اولتراسونيك از حباب‌هاي كاويتاسيون كه توسط امواج فركانس بالا ايجادشده‌اند، استفاده مي‌كند تا موجب تكان خوردن شديد مايع شود. اين تكان‌هاي شديد نيروي زيادي را بر روي آلاينده ها متصل به بسترهايي نظير فلزات، پلاستيك، شيشه، لاستيك و سراميك ايجاد كرده و حتي به منافذ و شكاف‌هاي غيرقابل‌دسترس نفوذ مي‌كند. هدف اين است كه تمام آلودگي كه به‌طور محكم به سطوح جامد چسبيده، حذف شوند. مخزن دستگاه در اين اختراع با توجه به‌اندازه و شرايط تجهيزات مختلف و بر اساس مطالعه موردي تجهيزات موجود در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌اي طراحي و ساخته شده است. تجهيزات اصلي به كار گرفته‌شده در اين دستگاه عبارتند از: مخزن، ژنراتور اولتراسونيك، مبدل (ترانسديوسر)، سيستم آمايش و اجزاي سيستم آمايش شامل دو ستون ولوله و اتصالات به همراه شيرهاي رابط. سيستم آمايش با گرانول‌هاي كربن فعال پر گرديد. سيستم آمايش اين قابليت را دارد كه محلول موجود در مخزن اولتراسونيك را پاك‌سازي كرده و مواد پرتوزاي موجود در آن را حذف نمايد و محلول را دوباره به مخزن اولتراسونيك براي استفاده مجدد بازگرداند كه اين امر ميزان پسماند پرتوزا را به حداقل مي‌رساند؛ بنابراين هزينه خريداري محلول شستشو و هزينه دفع پسماند بااتصال سيستم آمايش بسيار كاهش مي‌يابد.

موارد یافت شده: 4